CountryLife - Kešu ořechy, 100g Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet i pražit. Jejich rozmixováním získáte navíc další širokou škálu použití. Kešu oříšky jsou zdrojem bílkovin a vitamínů, zejména vitamínu B1, B5, B6 a vzácného vitamínu K. Jsou bohaté na celou řadu minerálních látek , jako je fosfor, železo, hořčík, zinek, draslík, měď a selen , který je nezbytný pro krásné vlasy a nehty. Vynikají také vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, které pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi. Aby byly oříšky ještě lahodnější, můžete je namáčet. Kešu stačí ve vodě 2 hodiny a jsou o poznání chutnější, téměř jako čerstvě vyloupané. Pokud zrovna nemáte tolik času, i pár desítek minut zajistí lepší stravitelnost ořechů. Namáčené ořechy vždy po vylití vody nadále skladujte už pouze jen v lednici. Další možnou úpravou je pražení. Do předehřáté trouby na 180 °C dejte plech s rozloženými oříšky a pražte 5- 15 minut. Během této doby je občas promíchejte. I pražení výrazně zvyšuje stravitelnost, ale chuti kešu naopak přidá na intenzitě. Složení Kešu OŘECHY. Může obsahovat stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladování Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 2 537 kJ / 604 kcal Tuky: 45,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 9,1 g Sacharidy: 33,0 g z toho cukry: 5,9 g Bílkoviny: 15,0 g Sůl: 0,03 g .
Země původu |
Vietnam |
Hmotnost |
100g |