CountryLife - Tamari sójová omáčka Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari. Využití gratinovaná zelenina zálivka s kešu dresink na salát marinády na zeleninu, maso i ryby pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu polévky, omáčky, zeleninové směsi. Složení SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae. Může obsahovat stopy lepku. Obsahuje sóju. Skladování Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 470 kJ / 348 kcal Tuky: 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g Sacharidy: 8,7 g z toho cukry: 2,0 g Bílkoviny: 8,3 g Sůl: 13,5 g CZ-BIO-001.