Oxalis - Mate Snadný dech
Mateřídouška, divizna, jitrocel a proskurník přispívají k normální funkci dýchacího systému
Příprava
vodou o teplotě 80°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 7 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody Ponechte 3 minuty louhovat Poté přeceďte Upozornění: Není vhodné pro děti
Složení
mateřídouška nať, proskurník kořen, divizna velkokvětá květ, jitrocel kopinatý list, tymián nať, lišejník naťVýživové údaje na 100 ml: energetická hodnota 18 kJ/ 4 kcal, tuky 0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0 g), sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g), bílkoviny 0 g, sůl 003 g
Balení
250 g
Přečtěte si o účincích a přípravě Yerba Maté zajímavý článek
Návod na přípravu tradičního jihoamrického nápoje yerby maté
Příprava yerby je jednoduchý čtyřkrokový rituál
K tradiční přípravě yerby maté budete potřebovat kalabasu a bombillu, kterou můžete zakoupit na BrainMarketu Pokud nemáte varnou konvici, na které se dá nastavit teplota, pak si klidně pořiďte i teploměr
Pokud jste začátečník, bohatě postačí, když dáte do kalabasy 2 polévkové lžice
Nalejte do kalabasy trochu vody, tak aby se smočily lístky yerby Mezitím postavte vodu na 70 až 80 stupňu
Jakmile je voda připravena a lístky yerby v kalabase smočeny, zalijte koncvicí yerbu v kalabase až po okraj
Nechte 3 minuty louhovat a poté můžete přes bombillu popíjet klidně celý den Zalít yerbu můžete opakovaně