Mamacoffee - Nikaragua Enrique & Silvia
Kávu si nejlépe vychutnáte filtrovanou, případně jako výraznější espresso s plným, krémovým tělem Je středně pražená, ucítíte z ní mléčnou čokoládu, zralé třešně a jasmínové tóny s podchutí marcipánu
Enrique a Silvia koupili farmu Fatima v Nikaragui v oblasti Matagalpa v roce 2004 Od té doby produkují kvalitní výběrovou kávu a zároveň díky utrženým penězům podporují neziskové organizace, které se zaměřují na vzdělávání dětí v této oblasti Farma se tak stala významným bodem zdejší komunity nejen poskytováním kvalitního vzdělání, ale i velkým počtem pracovních míst, která jsou férově zaplacená Vážíme si jejich úsilí a jsme rádi, že nekupujeme pouze kvalitní kávu, ale také tím podporujeme jejich úsilí Velmi inspirující příběh
Kávu si nejlépe vychutnáte filtrovanou, případně jako výraznější espresso s plným, krémovým tělem Je středně pražená, ucítíte z ní mléčnou čokoládu, zralé třešně a jasmínové tóny s podchutí marcipánu
Země původu: Nikaragua
Region: Matagalpa
Producent: Enrique Ferrufino a Silvia Norori
Nadmořská výška: 1400 m nm
Odrůda: H3
Sběr: ruční
Zpracování: natural
Stupeň pražení: střední
Chuťový profil: vyrovnaná a komplexní chuť mléčné čokolády, zralých třešní s marcipánovým pozadím
Aroma: mléčná čokoláda, zralé třešně, jasmínové tóny
Tělo: plné, krémové
Direct Trade
250 g