Sens - Proteinové těstoviny s cvrččí moukou - Fusilli, 200 g Vyzkoušejte lahodné, bezlepkové, proteinové fusilli z červené čočky a cvrččí mouky s obsahem 30 g proteinu. Hotové za 4 minuty! Proč jsou SENS těstoviny lepší než normální těstoviny? Klasické pšeničné těstoviny jsou hlavně obyčejné sacharidy. Nezdravé a nevýživné. Sens těstoviny jsou kombinací červené čočky a cvrččí mouky. To má řadu výhod, jednak obsahují výrazně méně sacharidů a naopak mají vyšší podíl proteinu. Zároveň jsou přirozeně bezlepkové. Pro milovníky těstovin je tady konečně zdravá alternativa! Jak chutnají SENS bezlepkové těstoviny? Dopřej si skvělý požitek z těstovin bez výčitek. V kombinaci s dobrou omáčkou z těchto těstovin bez námahy vykouzlíš kompletní jídlo, žádné maso není potřeba! Servíruj s čímkoliv, co se hodí k červené čočce. Vyzkoušej recept na tomatovou omáčku na zadní straně krabičky. P. S. cvrččí protein je super výživný, ale neovlivní výslednou chuť těstovin. Proč jsme sestavili složení právě takto? Zeptali jsme se našich fanoušků: “pšeničné nebo bezlepkové”? Výsledek byl jasný, takže jsme hned začali testovat možné alternativy. Nejlepší chuť a texturu jsme našli u kombinace cvrččího proteinu s červenou čočkou. Maximálně funkční, minimálně komplikované. Co je to cvrččí protein? Nejvíce výživný a zároveň nejvíce udržitelný zdroj bílkovin. Všichni ho doposud přehlíželi. Ty už ale nemusíš. Přečti si, proč je cvrččí protein například pro Organizaci spojených národů bílkovinou budoucnosti. O sens Organizace spojených národů v roce 2013 zveřejnila vědeckou publikaci, která odhaluje řešení pro současnou neudržitelnou produkci masa – cvrččí protein. A roky se nic nestalo. Na pultech supermarketů nebyly žádné takové produkty k sehnání. Společnost Sens se chopila téhle výzvy a rozhodla se být v čele nové systematické změny. Postavili první největší cvrččí farmu na světě. Tým vědců pracuje na zefektivnění produkce na farmě. Chov cvrčků je ale něco úplně nového. Nemá za sebou desítky let výzkumů. Kuřata se oproti cvrčkům chovají přes 80 let a tenhle výzkum dokázal (kromě spousty špatných věcí) udělat kuřecí maso opravdu levné. Matematika “kolik přírodních zdrojů potřebuji na 1 kg bílkovin” ale vychází lépe pro cvrčky. Víme, že tento nejudržitelnější zdroj bílkovin má zároveň potenciál být tím nejlevnějším. Ať už jsou to proteinové tyčinky nebo bezlepkové těstoviny, všechny produkty společnosti Sens skvěle vypadají a výborně chutnají! V roce 2016 začali s nápadem a malou kampaní na Kickstarteru a dnes už díky sens slyšeli o cvrččím proteinu miliony lidí. Složení Proteinové těstoviny s cvrččí moukou. Složení: mouka z červené čočky (90 %), cvrččí mouka (Acheta domesticus) (10 %). Konzumace cvrčků může lidem alergickým na měkkýše , korýše či roztoče vyvolat alergickou reakci. Může obsahovat stopy sóji. Skladujte na suchém místě do 25°C. Výživové údaje Výživové údaje 100 g Energetická hodnota 1583 kJ/ 378 kcal Tuky 3. 9 g z toho nasycené mastné kyseliny 1. 6 g Sacharidy 54 g z toho cukry 1 g Vláknina 1. 3 g Bílkoviny 30 g Sůl 0. 1 g Balení 200 g.