Proč je kváskový chleba lepší volba? Při tvorbě kvásku dochází k fermentaci směsi mouky a vody , při které se přirozeně vyskytující droždí a bakterie Lactobacillus živí cukry v mouce. Tento proces vede k tvorbě kyseliny mléčné, která přispívá k charakteristické chuti a konzistenci kváskového chleba. Použití kvásku v chlebu nejen že zlepšuje jeho chuť a texturu , ale také snižuje obsah kyseliny fytové , což zvyšuje dostupnost minerálů a usnadňuje trávení chleba. Fermentace také pomáhá rozložit lepek, čímž je chléb lépe stravitelný. Výtečná je i jeho křupavá kůrka a měkký vnitřek s charakteristickými bublinkami, což je důsledkem dlouhého a pomalého kvašení. Co obsahuje kváskový chleba? Lactobacillus je typ bakterie, která se v kváskovém chlebu vyskytuje více, než v jiných typech chleba a přispívá k vyšším hladinám již zmíněné kyseliny mléčné. Kváskový chléb je tedy považován za nutričně vyváženější a snadněji stravitelný. Kváskový chleba obsahuje mouku, vodu a sůl, s přídavkem kvásku, který slouží jako přirozené kvasící činidlo. Díky této jednoduché kombinaci ingrediencí je kváskový chléb ceněn pro svou plnou chuť a křupavou kůrku. BrainPedia. cz - místo nabité informacemi! Se správnými informacemi nelze udělat špatné rozhodnutí. Výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 824 kJ Tuky 1,08 g Sacharidy 39,48 g - z toho cukry 1,38 g Vláknina 2,06 g Bílkoviny 6,62 g Sůl 1,03 g BIO certifikace CZ-BIO-001 Náš kváskový chléb má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU. Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku! Složení: pšeničná mouka *, voda, žitný kvas*, žitná mouka*, pšeničné enzymy*, sůl. *Produkt ekologického zemědělství. Původ: Česká republika Distributor: Votamax s. r. o. , Hladnovská 83/93, Ostrava Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření. Hmotnost: 830 g.
Výrobce |
BrainMax Pure |
Velikost balení |
500 g |
Forma |
Prášek |
Typ |
Kakao |
Určení |
BIO |