BrainMax Pure Cizrnová mouka BIO, 1 kg Cizrnová mouka se používá hlavně k nutričnímu obohacení jídel. Je tak vhodnou alternativou pro vegetariány a vegany. Je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro osoby trpících celiakií. Má příjemnou ořechovou chuť a výborně se hodí k zahušťování polévek, omáček a k přípravě pizzy. Cizrnová mouka není výborná jen pro své kulinářské využití, je také plná lehce stravitelných bílkovin a vlákninu , kterou potřebuje náš trávicí systém. Najdeme v ní také kyselinu listovou a značné množství železa a hořčíku. Historicky je cizrna potažmo cizrnová mouka základem indické kuchyně. Navíc cizrnová mouka má o 25% méně kalorií než běžná pšeničná mouka a má nízký glykemický index , takže je vhodná pro osoby s diabetem. Přednosti BrainMax Pure cizrnové mouky: Vhodná k sladkému i slanému pečení. Zdroj bílkovin a vlákniny. Vysoký obsah vitamínů a minerálů. Bez lepku. BIO, RAW, VEGAN. Přímo z Turecka. Možnosti použití cizrnové mouky Vhodná k zahuštění polévek i omáček. Ideální k přípravě pizzy. Populární recepty s cizrnovou moukou Slané cizrnové palačinky Složení: 1 hrnek cizrnové mouky 1 hrnek vody 1 lžička kurkumy 1/2 lžičky soli 1/3 lžičky pepře Olivový olej Postup: Smíchejte mouku, vodu a koření. Na rozpálené pánvi na olivovém oleji opékejte palačinky. Hotové palačinky můžete naplnit hummusem, zeleninou či sýrem. Cizrnové brownies Složení: 145 g kokosového oleje 150 ml mléka 150 g cizrnové mouky 25 g kakaa 1/2 lžičky jedlé sody 1 a 1/2 tabulky hořké čokolády 100 g kokosového cukru Postup: Tabulku čokolády spolu s kokosovým olejem nechte roztopit ve vodní lázni a dejte bokem. V míse pomocí metličkového mixéru vyšlehejte cukr, mléko a pomalu zašlehávejte roztopenou čokoládu. Do čokoládové směsi postupně přimíchejte kakao, mouku a jedlou sodu. Zbylou polovinu čokolády nasekejte na kousky a zamíchejte do těsta. Hotové těsto nalijte do formy a pečte na 170° 30 minut. Francouzské vegan toasty Složení: 2 lžíce cizrnové mouky 1 lžička skořice 120 ml rostlinného mléka Špetka soli 4 plátky toastového chleba Javorový sirup Lyofilizované ovoce Postup: Smíchejte mouku, skořici, mléko a sůl. V této tekuté směsí obalte po jednom plátky chleba a následně je opečte na pánvi na kokosovém oleji do zlatova. Hotové toasty polijte javorovým sirupem a ozdobte ovocem. Přednosti BrainMax Pure cizrnové mouky Sladké i slané pečení Cizrnová mouka je vhodná k pečení sladkých i slaných pokrmů. Zdroj bílkovin a vlákniny Je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny, která kromě vynikající chuti je i zdraví prospěšná. Bez lepku Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková a mohou ji tímto používat i osoby s celiakií. Výživové údaje na 100g Energetická hodnota 1347 kJ / 322 kcal Tuky 6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,69 g Sacharidy 44,5 g - z toho cukry 10,7 g Vláknina 17 g Bílkoviny 21,7 g Sůl 0,28 g Sodík 24 mg BIO certifikace CZ-BIO-001 Naše cizrnová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU. Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku! Složení: 100% BIO cizrnová mouka Původ: Turecko Distributor: Votamax s. r. o. , Hladnovská 83/93, Ostrava Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu. Hmotnost: 1 Kg.
Země původu |
Turecko |
obsah balení |
1000 g |
Výrobce |
BrainMax Pure |