Yaguar - Naranja Yaguar Naranja je nejkvalitnější Yerba Mate vyrobená v souladu se staletou jihoamerickou tradicí. Vychází z cesmíny pěstované v rozmanitém ekosystému bez použití pesticidů, umělých hnojiv a jiných chemických přípravků na ochranu rostlin. Po sklizni se listy a tyčinky podrobí tradičnímu sušení pomocí kouře. Yaguar však zdaleka není produktem známým pro silnou hořkou chuť. To vše díky dlouhému kouření (stárnutí), které je až 18 měsíců. Sušina pak získává vznešenost a různé rostlinné prvky spolu dokonale harmonizují. Přes jemnou chuť má yerba vysoký obsah přírodního kofeinu. Kromě cesmíny zahrnuje varianta vůní Yaguar Naranja také přírodní veganskou vůni a pomerančovou kůru. Díky tomu získává celek jemnou citrusovou vůni. Kromě chuti stojí za to věnovat pozornost funkční povaze směsi. Pomerančová kůra je známá svým pozitivním účinkem na trávicí systém. Má také detoxikační účinek. CO UMÍ CESMÍNA PARAGUAYSKÁ? V první řadě povzbuzuje mysl i tělo. Stimuluje, brání únavě, zlepšuje koncentraci, projasňuje mysl. Pokud jde o zažívání, konzumace nálevu potlačuje pocity hladu, podporuje trávení a přispívá k rychlejšímu odbourávání tuků. Přispívá k obnově poškozené žaludeční a střevní sliznice. Zvláštní pozornost je dobré věnovat detoxikačnímu potenciálu Yerba mate. Pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky. Příznivě ovlivňuje optimální hladinu cholesterolu v krvi, prospívá ledvinám i srdci. Zvyšuje obranyschopnost, posiluje fyzickou kondici. Chuť Tradiční yerba mate s jemnymí citrusovými podtóny. Pozoruhodné chuťové vlastnosti jsou výsledkem dokonalé symbiózy všech použitých složek. Složení Yerba mate s tyčinkami a středně velkým množstvím prachu, pomerančová kůra, přírodní veganská vůně. Další informace Vychází z listů paraguayské holly pěstované v divokém lesním ekosystému bez použití pesticidů, umělých hnojiv a jiných chemických přípravků na ochranu rostlin. Balení 500 g Přečtěte si o účincích a přípravě Yerba Maté zajímavý článek. Návod na přípravu tradičního jihoamrického nápoje yerby maté Příprava yerby je jednoduchý čtyřkrokový rituál K tradiční přípravě yerby maté budete potřebovat kalabasu a bombillu , kterou můžete zakoupit na BrainMarketu. Pokud nemáte varnou konvici, na které se dá nastavit teplota, pak si klidně pořiďte i teploměr. Pokud jste začátečník, bohatě postačí, když dáte do kalabasy 2 polévkové lžice. Nalejte do kalabasy trochu vody, tak aby se smočily lístky yerby. Mezitím postavte vodu na 70 až 80 stupňu. Jakmile je voda připravena a lístky yerby v kalabase smočeny, zalijte koncvicí yerbu v kalabase až po okraj. Nechte 3 minuty louhovat a poté můžete přes bombillu popíjet klidně celý den. Zalít yerbu můžete opakovaně.