Wolfberry Rýžová mouka instantní, 1000 g
Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje nepostradatelný zdroj energie i důležitých bílkovin
Nejzastoupenější složkou rýže, skoro s 85 %, jsou složené cukry Ty se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a tělesné buňky Rýžový škrob se velmi pomalu tráví Trvale uvolňuje do krve glukózu, a je proto vhodnou potravinou pro diabetiky Dalšími klady rýže je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index Za velice hodnotnou považujeme i bílkovinu rýže, jejíž koncentrace se pohybuje kolem 8 % a kvalitou je srovnatelná s arašídy nebo čočkou Rýže neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu
Je rovněž dobrým zdrojem manganu, železa, selenu, ale také fosforu, zinku, mědi a vápníku Najdeme v ní také vitamíny, zejména ze skupiny B a vitamín E
Použití Rýžovou mouku instantní můžete použít k přípravě kaší, při zahušťování polévek, omáček a směsí na masné, zeleninové a ovocné výrobky Bez vaření rozmíchejte v horkém (i sójovém) mléce nebo vodě a dochuťte třtinovým cukrem, karobem nebo podle Vašich preferencí Tuto mouku můžete použít i do bezlepkových směsí na pečení Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohankovou, kukuřičnou a dalšími) Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli není tak pružné Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí Je výbornou surovinou pro pečení
bezlepkových sušenek
dortů
nekynutých buchet
Může být také skvělou náhradou za pšeničnou mouku při výrobě trojobalu
Nutriční údaje na 100 g
Energetická hodnota
1561 kJ / 368 kcal
tuky
2,1 g
– z toho nasycené
0,5 g
sacharidy
79 g
– z toho cukry
1,2 g
bílkoviny
8,2 g
vláknina
1,3 g
sůl
0 g
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %
Země původu
Itálie
Balení
1000 g
obsah balení |
1000 g |
Země původu |
itálie |