Wolfberry Pohanková mouka BIO, 400 g
Pohanková mouka se vyrábí ze zrn Fagophyrum sp Tato rostlina se řadí do čeledi rdesnovitých a přestože to není obilovina, bývá mezi obiloviny, díky svým moučným zrníčkům, řazena V současnosti dochází po celém světě k velkému rozvoji při pěstování pohanky a to především pro její vysoké nutriční a dietetické hodnotyPohanka je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů, z nich zejména vitamínů řady B a dále vitamínu E Obsažený rutin, kterému se říká také vitamín P, napomáhá mimo jiné i správné funkci kardiovaskulárního systému Účinky rutinu zvýšíte, pokud s ním budete zároveň konzumovat syrové ovoce a zeleninu, které obsahují dostatečné množství vitamínu C
Použití Pohanková mouka se dá použít jak při pečení, tak při vaření Při smíchání s jinou moukou krásně zvýrazní chuť pokrmů a pečiva Pro tradiční českou kuchyni má ale jednu malou komplikaci Díky tomu, že v ní není obsažený lepek, takže klasické české svatební koláče z ní neuděláte Tuto malou nepříjemnost můžete vyřešit přidáním xantanové gumy, která pomáhá zlepšovat nejen vlastnosti těsta, ale i pečivo s ní bude mnohem déle křehké a bude vám pomaleji vysychat
Vitamíny a minerální látky ve 100g
Vápník: 18 mg;
Železo: 22 mg;
Draslík: 347 mg;
Sodík: 1 mg;
Fosfor: 347 mg;
Hořčík: 231 mg;
Vitamín B1: 01 mg;
Vitamín B2: 043 mg;
Vitamín B6: 021 mg;
Vitamín E: 103 mg;
Niacin: 702 mg
Nutriční údaje na 100 g
Energetická hodnota
1402 kJ / 335 kcal
tuky
3 g
sacharidy
61 g
bílkoviny
13 g
vláknina
10 g
voda
max 13 g
Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat jeho stopové množství
Země původu
Holansko
Balení
400 g
obsah balení |
400 g |
Země původu |
Holansko |