Yerba Verde Mate Green Naranja Tropico
První kontakt s Verde Mate NaranjaTropico je sladká svěžest hned po otevření balení Skloubení cesmíny paraguayské spolu s tropickým pomerančem dodává tomuto mate silnou a originální chuť Chuť, která probouzí naše smysly, osvěžuje a zůstává nám v paměti Prostě taková, na kterou nezapomeneme a rádi se k ní vrátíme
Zelené lístky v kombinaci s bílo - oranžovými lístky a kůrou pomerančů vypadají lákavě Tato kombinace tvoří jedinečnou zajímavou vůni Chuťově je nápoj velmi specifický, není hodně sladký ani kyselý, prostě tak akorát
Aroma je řízné, ovocné a hluboké díky ovocné slupce Ta dodává yerbě skvělou jemně nahořklou chuť, která není vůbec na škodu Ba naopak, v této prosté směsici yerba je velmi mnoho chutí
V Jižní Americe se dá yerba pít na mnoho způsobů Jedním z nich je například „mate russo” nápoj, který je kombinací cesmíny paraguayské a studeného pomerančového džusu Toto spojení vytváří kyselou ovocnou chuť yerba Když jsem poprvé vyzkoušel Verde Mate Naranja nepřipadalo mi nějak moc kyselé A proto je to velmi individuální Lepší variantou je využití slupky a lístků z pomeranče Tehdy žádná složka nepřevládá Chuť a aroma je hlubší, silnější a osvěžující Chutná skvěle za studena i za tepla
CO UMÍ CESMÍNA PARAGUAYSKÁ?
V první řadě povzbuzuje mysl i tělo Stimuluje, brání únavě, zlepšuje koncentraci, projasňuje mysl
Pokud jde o zažívání, konzumace nálevu potlačuje pocity hladu, podporuje trávení a přispívá k rychlejšímu odbourávání tuků Přispívá k obnově poškozené žaludeční a střevní sliznice
Zvláštní pozornost je dobré věnovat detoxikačnímu potenciálu Yerba mate Pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky
Příznivě ovlivňuje optimální hladinu cholesterolu v krvi, prospívá ledvinám i srdci
Zvyšuje obranyschopnost, posiluje fyzickou kondici
Balení
500g
Přečtěte si o účincích a přípravě Yerba Maté zajímavý článek
Návod na přípravu tradičního jihoamrického nápoje yerby maté
Příprava yerby je jednoduchý čtyřkrokový rituál
K tradiční přípravě yerby maté budete potřebovat kalabasu a bombillu, kterou můžete zakoupit na BrainMarketu Pokud nemáte varnou konvici, na které se dá nastavit teplota, pak si klidně pořiďte i teploměr
Pokud jste začátečník, bohatě postačí, když dáte do kalabasy 2 polévkové lžice
Nalejte do kalabasy trochu vody, tak aby se smočily lístky yerby Mezitím postavte vodu na 70 až 80 stupňu
Jakmile je voda připravena a lístky yerby v kalabase smočeny, zalijte koncvicí yerbu v kalabase až po okraj
Nechte 3 minuty louhovat a poté můžete přes bombillu popíjet klidně celý den Zalít yerbu můžete opakovaně