Tagaro - Susumaniello IGP U' Cucci Valle d'Itria 2017
Červené suché víno z regionu Puglia Víno je vyrobeno z odrůdy Susumaniello (100%) z vinic vysázených v oblasti Valle d'Itria Tato odrůda patří mezi velmi staré a téměř zapomenuté Údajně bylo při rozborech dokázán vzdálený původ s odrůdou Sangiovese (v chuti nepoznáte) A ještě jedna zajímavost… bobule Susumaniella jsou bohaté na antokyany, přírodní antioxidanty užitečné při prevenci mnoha nemocí
Ruční sklizeň a macerace spolu s fermentací po dobu 10-15 dní, poté jemné lisování a zrání ve francouzských sudech po dobu 18 měsíců Po dalších 6 měsících v lahvi jde do prodeje
Obsah alkoholu: 15%Objem: 075l
Jak chutná Susumaniello IGP U' Cucci z vinařství Tagaro? Barva tmavě fialová s granátovými odlesky Aroma tmavého ovoce s tóny kůže a vanilky V chuti plné, ovocné, robustní, strukturované s patrným tříslem, v dochuti najdete také stopy po zrání v dubovém sudu - kakao, hořkou čokoládu a kávu Při otevření je víno velmi zavřené, doporučujeme dekantaci alespoň 1h
Naše doporučení: Párování - pečená a dušená červená masa Ideální k popíjení jen tak samotné Teplota podávání 18-20°C Víno je vhodné k okamžitému vypití i archivaci cca 3-5 let
O odrůdě vína Susumaniello
Susumaniello je odrůda červeného vína hroznů z ‚podpatku‘ Itálie Jedná se o starobylou hroznovou odrůdu, která se pěstuje v provincii Brindisi v jižní italském regionu Puglia
Susumaniello se nachází pouze v italském regionu Puglia Až do nedávné doby, odrůda upadla docela v nemilost s viticulturalists; Nicméně, od 6 září 2003 byla zahrnuta do seznamu odrůd schválených Apulian oblasti pro pěstování v oblasti centrálního Murgia
Susumaniello je bohaté na Antokyany - přírodní antioxidanty užitečné pro prevenci mnoha nemocí