PROBIO - Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná. Využití: pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr. zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat. smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky. knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh. Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě. Složení ŠPALDOVÁ mouka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářství Alergeny Lepek Skladování Skladujte při teplotě 25 °C a relativní vlhkost vzduchu do 75 %. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 457 kJ / 344 kcal Tuky: 1,8 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy: 65,0 g z toho cukry: 1,3 g Vláknina: 8,2 g Bílkoviny: 13,0 g Sůl: 0,0 g CZ-BIO-001.