NATU - Lískové ořechy Plody lísky obecné jsou bohaté na nenasycené tuky, vitamín E a celou řadu minerálních látek, zejména fosfor, železo, hořčík, draslík, mangan a měď. Navíc jsou zdrojem bílkovin a vlákniny. Lískové oříšky podporují přirozenou obranyschopnost, starají se o normální činnost cév a vyrovnávají hladinu cholesterolu v krvi. Výhody bohatý zdroj vlákniny a bílkovin obsahují vitamín E a minerální látky podporují obranyschopnost organismu Využití Oříšky se můžou konzumovat přímo, je dobré je před konzumací na pár hodin namočit, aby se zlepšila jejich stravitelnost. Hodí se výborně do sladkého pečiva, domácího müsli, na dochucení cereálních kaší v kombinaci se sušeným ovocem, ale také perfektně s jejich pomocí ozvláštníte i exotické pokrmy. Hojně se používají na přípravu RAW pokrmů. Slouží k výrobě másel, olejů, rostlinných mlék a skvělá je z nich i mouka. Namleté lískače udělají parádu každému pokrmu, jsou skvělé jako zdobení nebo na obalování populárních RAW kuliček. Věděli jste že? lískové ořechy dodávají tělu velké množství energie, a proto jsou velmi oblíbenou pochoutkou sportovců pouhých 50 g vám pokryje energii na hodinovou tělesnou aktivitu - jsou plné vlákniny, karotenu, kyseliny listové a pantotenové, vitaminů C, D, E, K, B1 a B6 a z minerálů je v nich nejvíce zastoupený draslík, fosfor, vápník, síra, hořčík, fosfor, železo, zinek mangan a bór díky vysokému obsahu vitamínu E můžete jejich pravidelnou konzumací předejít nádorovým onemocněním udržují zdravá a čistá střeva díky vysokému obsahu vlákniny nezvyšují hladinu cukru v krvi a jsou tak vhodnou pochoutkou nejen pro diabetiky, ale také pro studenty, sportovce a děti pomáhají při prevenci srdečních a oběhových chorob, uklidňují při neurozách a depresích, zlepšují paměť Balení 500 g Alergeny: Suché skořápkové plody a výrobky z nich Země původu: Turecko Složení: Lískové ořechy - jádra Nutriční údaje Energetická hodnota 2749 kJ / 657 kcal tuky 61,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 5,6 g sacharidy 4,8 g - z toho cukry 3,2 g bílkoviny 15,9 g sůl 0 g.