NATU Kokosový cukr
BIO kokosový cukr je nerafinované přírodní sladidlo, které se tradičně získává ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem Kokosový cukr má lehce karamelovou chuť, vůni i barvu
V Asii je používán již mnoho let jako sladidlo, obsahuje vitamíny skupiny B, z minerálů hořčík, draslík, zinek a železo, antioxidanty a aminokyseliny Pomáhá udržovat stálé vnitřní prostředí a blahodárně působí na celý organismus
Výhody
přírodní BIO sladidlo z nektaru květů kokosové palmy
nízký glykemický index 35
obsahuje minerální látky, antioxidanty
Využití
Kokosový cukr má podobnou sladivost jako klasický bílý cukr, takže jej v receptech lze nahradit v poměru 1:1 Můžete ho přidat do kaše, smoothie nebo do těsta při pečení
Věděli jste, že?
Používáním přírodních cukrů přispíváte nejen zdraví ale i ekologii? Ekologická výhoda výroby kokosového cukru z květů kokosových palem spočívá v tom, že půda není narušována chemizací nebo každoroční orbou a okolní fauna a flora není postižena a vymícena jako při pěstování palem (např palma olejná) na plantážích v monokulturách
Země původu: Indonésie / Srí Lanka
Složení: 100% kokosový cukr
Nutriční údaje
Energetická hodnota
1661 kJ / 391 kcal
tuky
0,75 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g
sacharidy
97 g
- z toho cukry
94 g
bílkoviny
1,5 g
vláknina
1,5 g
sůl
0 g