Mamacoffee - Espresso směs Dejavu
Směs 100% arabik Dejavu je pečlivě sestavená pro ideální espresso Hodí se také na přípravu v mokakonvičce a v džezvě
Espresso směs Dejavu obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nikaraguii, které pražíme odděleně a mícháme v daném poměru až po upražení
100% arabika Brazil Bananal pochází z rodinné farmy našeho oblíbeného brazilského farmáře a přítele Paula Toleda Campos Jedná se již o třetí kávu, kterou jsme přímo u Paula na jeho farmě vybrali Na zpracování a sběru této kávy jsme se navíc v loňském roce osobně podíleli Fazenda Bananal je první farmou, kterou Paulův dědeček vlastnil a kde Paulo vyrostl Přes 5 hektarů farmy zabírá prales, který podporuje druhovou pestrost okolí Káva nás nadchla svým plným tělem se sladkými tóny žlutého melounu
S nikaragujským farmářem Byronem Corralesem se osobně známe a přátelíme už několik let Jeho kávová farma Los Pinos (Borovice) je naprosto unikátním příkladem soužití člověka s přírodou, který zásadně ovlivnil nejen podmínky pro pěstování kávy v oblasti Matagalpy, ale také život místních obyvatel zlepšením zdrojů pitné vody i elektrické energie Byron začal pěstovat kávu se svým otcem v období nikaragujské revoluce v roce 1986 Přestože vystudoval zemědělskou univerzitu, kde se učí výhradně konvenční farmaření, již na začátku své farmářské kariéry se rozhodl jít naprosto přírodní cestou Na své farmě o velikosti 30 hektarů vybudoval samostatný systém s ohledem na dlouhodobou ekologickou udržitelnost propojením vztahů rostlin, zvířat a dalších místních zdrojů Pro hnojení, výživu a ochranu rostlin využívá širokou škálu vlastních postupů a prostředků od vlastního kompostu po unikátní biologickou kontrolu pěstování kávovníků I díky svému osobnímu přístupu ke každému kávovníku v průběhu celého roku, se jeho kávy každoročně umisťují mezi nejlepšími z Nikaraguy Máme radost, že náš Nikaragujský tým spolupracuje právě s Byronem Corralesem Díky spojení Byronových zkušeností a přístupu a zkušeností našeho týmu – nikaragujského kávového specialisty Chepeho a několikanásobné mistryně České republiky v cuptastingu Zuzany Černé, vznikla skvělá káva, kterou musíte vyzkoušet i vy!
Brasil fazenda Bananal
Země původu: Brazílie
Region: Franca, Alta Mogiana
Producent: rodina Paula Toleda Campos
Nadmořská výška: 980 m nm
Odrůda: žlutý bourbon
Zpracování: natural
Stupeň pražení: střední
Chuť: sladká po žlutém melounu a třtinovém cukru, mléčná čokoláda, skvěle vyrovnaná a plná
Tělo: plné, kulaté
Kyselost: nízká, sladká
Direct Trade
Nikaragua Aranjuez Don Byron Corrales
Země původu: Nikaragua
Region: Matagalpa
Producent: Don Byron Corrales
Nadmořská výška: 1 200-1 300 m nm
Odrůdy: caturra, yellow catuai
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuťový profil: kakao, vlašský ořech, švestky, nugátové tóny, skvěle vybalancovaná
Aroma: vyrovnané, kakao, vlašský ořech, s tóny švestek
Tělo: střední, smetanové: střední, smetanové
Direct Trade
Balení
100 g