Mamacoffee - Bio Colombia Tolima Chaparral
Káva Bio Colombia Tolima Chaparral pochází z oblasti v okolí města Chaparral v regionu Tolima Ten je druhým největším kávovým regionem v Kolumbii Kávy z této oblasti jsou velmi oceňovány a dosahují vysokého skóre při profesionálním hodnocení
Káva pochází z produkce kooperativy Surcafe´s, která sdružuje 54 členů v oblasti jižní části regionu Tolima V této oblasti platí přísnější nařízení ohledně chemických hnojiv, čehož tito kávoví producenti umně využili a začali produkovat vynikající certifikovanou bio kávu
Káva má certifikaci Fairtrade i Organic (BIO)
Doporučená příprava
Díky svému plnému, krémovému tělu se tato káva skvěle hodí na espresso či na přípravu v moka konvičce Zároveň je však díky své ovocné kyselosti a sladkosti po karamelu vhodná i na alternativní přípravy kávy, jako je drip, aeropress či frenchpress, skvěle si rozumí i s moccamasterem
Země původu: Kolumbie
Region: jižní Tolima, město Chaparral a okolní obce
Producenti: kooperativa Surcafe´s
Nadmořská výška: 1550 – 1800 m nm
Odrůda: Cattura, Colombia, Castillo
Sběr: ruční
Zpracování: promyté
Stupeň pražení: střední
Chuť: výrazná a vyrovnaná chuť jablek, skořice a medové sladkosti
Tělo: plné, krémové
Kyselost: střední, ovocná po jablku a medově sladká
Certifikace: Fair trade, BIO – certifikace CZ-BIO-002
Balení
100 g