Ajurvédská kuchařka - Amadea Morningstarová, Urmila Desaiová Ájurvédská kuchařka představuje nový pohled na toto starobylé umění samoléčby. Více než dvě stě padesát vyzkoušených chutných receptů je určeno pro vyrovnávání jednotlivých konstitucí s důrazem na jednoduchost, snadnou přípravu a správnou výživu. Amadea Morningstarová, na Západě vzdělaná a mezinárodně uznávaná výživová poradkyně a Urmila Desaiová, vynikající indická kuchařka, jsou obě dobře obeznámené s řadou léčebných tradic. Ájurvédská kuchařka obsahuje hluboké pojednání o ájurvédské výživě, tridóšický pohled a způsoby, jak uskutečnit stravovací změny, jež budou trvalé. Není nutné jíst indické jídlo, abyste dosáhli správné rovnováhy chutí, i když indická kuchyně nabízí mnoho skvělých příkladů vyrovnané chuti. Každá kultura si vytvořila vlastní způsob přípravy jídla, z nichž mnohé jsou ve své podstatě vyrovnávající. Ájurvéda nabízí způsob vyvažování jídla bez ohledu na váš konkrétní styl jeho přípravy a je možné ho používat na celou škálu stravovacích stylů. Chuť může být vyvážená v západním jídle stejně jako v tom východním. Důležité je důkladně se obeznámit s chutěmi a jejich vlivy, abyste je mohli správně využívat a aby vám pomáhaly a podporovaly vás při vytváření dobrého zdraví. Počet stránek: 481 Vazba: brožovaná ISBN: 978-80-7500- 295-2 .