Guarani Elaborada Con Palo Tradicional
Hned na obalu si nelze nevšimnout známého bojovníka Guaranini Po otevření balení ucítíme klasické aroma sušiny, která nás bez pochyby dostane Yerba s lístky, větvičkami a pylem patří mezi tradiční produkty „made in Paraguay” Paraguayská cesmína opravdově paraguayská
Její sušina je různorodá Guarani Elaborada nemá žádné tajemství Je hrdý na to, že je tak různorodý V balení naleznete vysušené lístky, větvičky různých velikostí a klasický pyl Již po prvním doušku ucítíte lehké dýmové aroma spolu s vůní sušeného mate
Jednotné aroma trávy, sena a dýmu svádí naše smysly, a vyvolávájí zvláštní pocit slasti Je to jakoby čarovná cesta vůní paraguayského slunce, které dodává Guarani Elaborada tak neobyčejnou chuť a aroma Sušina zalitá vodou má ještě intenzivnější teplé aroma
Přirozeně po vychutnání úžasné vůně je třeba také ochutnat nápoj Chuťově je výtečný Lehká hořkost spolu s dýmovým aroma tvoří jedinečný zážitek Povzbuzuje a stimuluje naše smysly tak, že nebudeme chtít pít nic jiného V nápoji jde také lehce cítit charakteristický pyl, který má úspěch hlavně mezi znalci Mate nám dodává mnoho energie Tento přírodní, jemně nahořklý, pylový nápoj se nemá za co stydět Je to veliká konkurence například pro Pajarito
CO UMÍ CESMÍNA PARAGUAYSKÁ?
V první řadě povzbuzuje mysl i tělo Stimuluje, brání únavě, zlepšuje koncentraci, projasňuje mysl
Pokud jde o zažívání, konzumace nálevu potlačuje pocity hladu, podporuje trávení a přispívá k rychlejšímu odbourávání tuků Přispívá k obnově poškozené žaludeční a střevní sliznice
Zvláštní pozornost je dobré věnovat detoxikačnímu potenciálu Yerba mate Pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky
Příznivě ovlivňuje optimální hladinu cholesterolu v krvi, prospívá ledvinám i srdci
Zvyšuje obranyschopnost, posiluje fyzickou kondici
Přečtěte si o účincích a přípravě Yerba Maté zajímavý článek
Návod na přípravu tradičního jihoamrického nápoje yerby maté
Příprava yerby je jednoduchý čtyřkrokový rituál
K tradiční přípravě yerby maté budete potřebovat kalabasu a bombillu, kterou můžete zakoupit na BrainMarketu Pokud nemáte varnou konvici, na které se dá nastavit teplota, pak si klidně pořiďte i teploměr
Pokud jste začátečník, bohatě postačí, když dáte do kalabasy 2 polévkové lžice
Nalejte do kalabasy trochu vody, tak aby se smočily lístky yerby Mezitím postavte vodu na 70 až 80 stupňu
Jakmile je voda připravena a lístky yerby v kalabase smočeny, zalijte koncvicí yerbu v kalabase až po okraj
Nechte 3 minuty louhovat a poté můžete přes bombillu popíjet klidně celý den Zalít yerbu můžete opakovaně