CBSe Endulife Con Stevia
Tato argentinská Yerba Mate, díky přírodnímu oslazení stévií, vyniká svojí sladkou a jemnou chutí Stevia je unikátní rostlina, která se používá jako nízkokalorické sladidlo a uvádí se, že má až 300x vyšší sladivost než řepný cukr Má nulovou energetickou hodnotu a jako přírodní sladidlo je také vhodné pro diabetiky
Stevia obsahuje osm glykosidů Jsou to sladké složky izolované a vyčištěné z listů stévie Tyto glykosidy zahrnují steviosidy, rebaudiosidy, steviolbiosidy a dulcosidy A
Výhody Yerba Mate?
V první řadě povzbuzuje mysl i tělo Stimuluje, brání únavě, zlepšuje koncentraci, projasňuje mysl
Pokud jde o zažívání, konzumace nálevu potlačuje pocity hladu a podporuje trávení
Redukuje oxidační stres, pomáhá vyplavovat z těla škodlivé látky
Příznivě ovlivňuje optimální hladinu cholesterolu v krvi, prospívá ledvinám i srdci
Snižuje krevní tlak
Zvyšuje obranyschopnost, posiluje fyzickou kondici
Působí protizánětlivě
Sama stévie má navíc spoustu zdravotních přínosů Pomáhá při léčbě vysokého krevního tlaku, rozšiřuje cévy a může pomoci při odvykání kouření
Přečtěte si o účincích a přípravě Yerba Maté zajímavý článek
Návod na přípravu tradičního jihoamerického nápoje Yerby Maté
Příprava yerby je jednoduchý čtyřkrokový rituál
K tradiční přípravě yerby maté budete potřebovat kalabasu a bombillu, kterou můžete zakoupit na BrainMarketu Pokud nemáte varnou konvici, na které se dá nastavit teplota, pak si klidně pořiďte i teploměr
Pokud jste začátečník, bohatě postačí, když dáte do kalabasy 2 polévkové lžice
Nalejte do kalabasy trochu vody, tak aby se smočily lístky yerby Mezitím postavte vodu na 70 až 80 stupňu
Jakmile je voda připravena a lístky yerby v kalabase smočeny, zalijte koncvicí yerbu v kalabase až po okraj
Nechte 3 minuty louhovat a poté můžete přes bombillu popíjet klidně celý den Zalít yerbu můžete opakovaně