Logo Logo
Anag RAW kuchařka – Recepty na živé snídaně, svačiny, hlavní jídla i dezerty – Dunja Gulin
Anag RAW kuchařka – Recepty na živé snídaně, svačiny, hlavní jídla i dezerty – Dunja Gulin
Krátky popis Ve slevě produkt Anag RAW kuchařka – Recepty na živé snídaně, svačiny, hlavní jídla i dezerty – Dunja Gulin od výrobce Anag u nás najdete levně od 69 Kč
Obvyklá cena
  • 69
Výrobce/Značka
Anag
EAN 9788072639830
Hodnocení
(Celkem 29 hodnocení )
RAW kuchařka – Recepty na živé snídaně, svačiny, hlavní jídla i dezerty 1. Jezte biopotraviny! Kdykoliv je to možné, měli byste vybírat suroviny vyprodukované bez pesticidů či chemických hnojiv a potraviny, které neobsahují geneticky modifikované organismy. Uvědomuji si, že produkty ekologického zemědělství (biopotraviny) jsou často dražší, takže si je vždycky nemůžeme dovolit, avšak převážně živá strava znamená, že škodlivé chemické látky v potravinách nezničíme vařením a tepelnou úpravou, takže je dvojnásob důležité jíst bioprodukty. 2. Jezte plnohodnotně! Zbavíme-li potravinu jejího přirozené- ho stavu a pozměníme ji, zpracujeme, rafinujeme a zabalíme, ztratí enzymy, vitaminy, minerály, fytochemikálie a antioxidanty. Všechny tyto živiny jsou pro celkový zdravotní stav velmi cenné. 3. Jezte potraviny z lokální a udržitelné produkce! Informujte se, kde potravina roste a jak se vyrábí. Malí místní producenti s větší pravděpodobností dobře pečují o půdu a jsou k zákazníkům pravdivější. Snažte se konzumovat potraviny, které nejsou dlouho převáženy z velkých dálek, protože doprava znečišťuje planetu. 4. Jezte sezónní potraviny! Využívání sezónních potravin v kuchyni vás udržuje v kontaktu s cykly přírody a dává smysl pro čas a místo. Příroda nám nenabízí určité potraviny v určitých ročních obdobích bezdůvodně (například hořké mladé lístky rostlin na jaře čistí organismus, hutná koře- nová zelenina na podzim zahřívá atd. ). Sezónní jídelníček posiluje imunitní systém po celý rok. 5. Jezte pestře! Každá potravina je jedinečná a má specifické složení živin. Tělo je natolik sofistikované, že si vždycky vezme živiny, které pro své zdraví potřebuje. Jestliže se však omezíme na úzký výběr potravin, může časem vzniknout nutriční nedostatečnost. Krom toho nudná strava člověka brzy otráví, takže se začne pídit po zpracovaných potravinách a cukru. 6. Jezte intuitivně! Pro člověka, který za celý život vyzkoušel spoustu diet, je to velmi poučné. Stravovací režim vhodný pro jednoho může být nesprávný nebo dokonce škodlivý pro druhého, věnujte tedy bedlivou pozornost tomu, co vám tělo říká, a řiďte se tím. Ukažme si to na příkladu podnebí, v němž žijeme. Je-li po většinu roku horko, budete mít chuť převážně na syrovou, osvěžu jící a ochlazující stravu. To je zcela přirozené – tělo radí, abychom jedli syrové potraviny, dlouhé vaření je jaksi nepatřičné až nepříjemné. Přenesme se však do velmi chladných zim v severní části světa. Organismus potřebuje teplo vařených jídel, a tak budete mít chuť na horké polévky a dlouho dušené a pečené pokrmy. Pokud byste tedy ve studeném počasí trvali na stoprocentwně syrové stravě, byla by vám ještě větší zima a cítili byste se sklíčení, takže byste mohli po delší době onemocnět. Dunja Gulin Dunja Gulin vystudovala v rodném Chorvatsku Školu přírodní kuchyně. Sedm let vedla v Záhřebu kurzy vaření a působila jako šéfkuchařka a postupně vytvořila vlastní kulinářský styl spojující tradiční kuchařské postupy s novými stravovacími trendy. Podílela se na vzniku mnoha kuchařských knih o zdravém vaření a je autorkou populární knihy o veganských snídaních. Pořádala kurzy a ukázky vaření v Minneapolisu v USA a v Kentu ve Velké Británii a rovněž působila jako šéfkuchařka na pobytových kurzech jógy.   Název původní knihy:  Raw Food Kitchen Překladatel:   Edice:   Počet stránek: 144 Počet ilustrací: Vazba: brožovaná Barevnost: ISBN: 978-80-7263-983-0 Formát:  Vyšlo:  12/ 2015  .
Další produkty od výrobce Anag
Další produkty v kategorii Aromaterapie